SAÇ BAKIMI

fundanin-guzellik-sirlari-sac-bakimiÖzellikle kadınlar için bakımlı güzel ve parlak görünen saçların önemi yadsınamaz bir gerçektir. kadın ruh hali ile paralel yönde hareket eden saç bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktalarından biri saç tipimize, saç derinize uygun ürünleri tercih etmeli, mümkün olduğu kadar kötü uygulama ve kimyasal işlemlerden ve ürünlerden sakınmalıyız.
Bakımlı ve özenli saçlara sahip olmak öz güveni arttırdığı gibi pozitif bir enerji de verir. En uygun olan saç bakım ürünleri alırken uzman tarafından saç analizi yaptırıp uygun ürünleri tercih etmek gerekir. Tabi ki her zaman olduğu gibi beslenmenin önemi de saç bakımında, güzel ve bakımlı saçlara sahip olmada çok önemli bir rol oynar.
Saç bakım ürünlerini de tercih ederken dermokozmetik dediğimiz daha az kimyasal içeren, alerji yapmayan daha doğal ve doktorların reçete ettiği ilaçlarla daha kombine olabilen tedaviye yönelik ürünleri tercih etmek saç bakımını en üst seviyede tamamlayacaktır.
Ayrıca saçlarımızı her gün yıkamak yerine serumu yani yağı dengelemek adına, saçın beslenmesi ve daha sağlıklı olması için 2-3 günde bir yıkamak, çok sıcak su ile banyo yapmamak, saç derisini tahriş etmekten kaçınmak tırnak uçlarıyla değil, parmak uçlarıyla masaj yaparak yıkamak ve kurulama işlemi yaparken yumuşak bir havluyla kurulayarak ya da fön makinasıyla çok yakından değil uzaktan kurutma yapmak daha sağlıklı saçlara sahip olmanın en önemli noktasıdır.